Nora's bild
Nora 0

Bildningsresa i Alexander den stores fotspår

Det har varit många diskussioner i olika forum om dessa billiga bildningsresor för 990 kronor. Därför tänkte jag att vi gör en intervju med Claes och Carin som var på en sådan resa i Turkiet för några veckor sedan. Hur upplevde de resan, var det lureri, och vad kostade det egentligen?

Hur såg dagarna ut?
Väckning tidigt på morgonen. Det var frukost varje dag vid 07-08 tiden. Sedan var det iväg med bussen och all packning då det sällan var samma hotell mer än en natt. Dagsschemat var planerat med bussresa och planerade stopp längs vägen. Det var cirka 2-3 inplanerade aktiviteter per dag. Samma gällde luncherna, de var inplanerade och alla bussar stannade på samma ställe.

Det var ett ganska tajt schema men det funkade bra. Det var mycket som hände och det var få gånger man satt i mer än 2 timmar i bussen utan att göra något. Runt 18-tiden anlände man till det nya hotellet och åt middag där.

Vilka var med på resan?
Det var pensionärer, kanske 90% och några andra medelålders.

Vem skulle ni säga att den passar för?
För den som vill se och göra mycket men inte kan, orkar eller vill planera själv. Resan är en bra produkt för den som vill hoppa på en bra förplanerad resa. Man får se och veta mycket om platserna och Turkiet. Man får all info man kan önska sig. Det gäller bara att vara beredd på att det inte är mycket fritid, det finns inget runt hotellen och heller inte mycket tid för det.

Vad var bra?
Resan och boendet var relativt billigt. Guidningen var riktigt bra. Det är bra att man får veta och se mycket. Allt var serverat vilket är bekvämt. Skönt att slippa tänka vad man ska se och göra hela tiden, man kommer rätt ändå.

Så länge man vet att det är en färdigpaketerad resa med allt från resa, boende, aktiviteter och mat så att man ställer in sig på det och inte tror att man ska hinna göra egna utflykter så är det mycket bra. Man måste ha inställningen att man hänger med på det som är planerat och se det som ett helhetskoncept.

Vad var mindre bra?
Tråkigt med buffémat i längden. Det var bra mat men väldigt likt varandra i längden.

Man ska tänka på att även om det är all inclusive så ingår aldrig någon dryck. Drycken var ganska dyr på dessa hotell.

Det var väldigt stort, 7 bussar med folk, stora matställen och stora restauranger. Man kände sig lite som på en fabrik. Det var dessa 7 bussarna från vår resa men också andra bussar från andra resebolag. Emellanåt kunde det kännas lite som massutfodring.

Skulle ni åka på en liknande resa igen?
Ja om 10-15 år kanske. För oss skulle det passa bättre med ett paket med mer fokus på äventyr och om medresenärerna var mer i liknande ålder.

Det har varit mycket prat om lureri i samband med dessa resor, vad skulle ni säga om det?
Det är absolut inte fejk. Men marknadsföringen däremot, att i annonseringen ge sken av att de samarbetar med tex. National Geographic är nära samarbetspartner kan kännas som lite lureri. Då tror man att det ska vara National Goegraphics prägel på resan, så är det inte, researrangören är en ren annonsör i tidningen och finns i många olika magasin.

Priset i marknadsföringen kan också kännas lite som lureri. Utgångspriset var väldigt lågt 990 och det sammanlagda priset slutade på 4200 med alla tilläggspaket som är nödvändiga för att resan skulle funka. Det är fortfarande billigt, men vissa kan känna sig lite lurade. Men det är absolut ingen fejkresa. När man betalat 4200 har man allt inclusive (utom dryck + dricks) flyg, buss, mat, boende samt alla inträden.

 

Annat man bör känna till
I resan ingick besök på en mattfabrik och showrooms för smycken och skinn.

Alla visningar var väldigt intressanta när de berättade om mattillverkningen men sen kommer ett försäljningstillfälle. Då kom det in flera försäljare som tog kontakt. Det var intressant att se, men man ska inte känna sig pressad att köpa en matta för 40 000. Försäljarna kan vara påstridiga, men man är absolut inte tvungen att köpa.

Det är många häftiga besök och upplevelser på vägen. Här kan du läsa om Carin och Claes besök från resan.

Pammukkale

Sirince vinby

Afrodisias

St: Nikolaus grav 

Antika Myra

Efesos antika stad 

Flodtur med klippgravar och sköldpaddor

Antalya

 

Bilder: 
Bild på rekningen
Kommentera:

Mina inlägg

Nora's bild
Nora 0

Haga i Göteborg!

Bild på rekningen

Tips från den mysiga stadsdelen Haga i Göteborg har börjat trilla in på reka!
Väldigt roligt tycker vi då det ofta rör sig om små mysiga och unika butiker. Så fortsätt gärna att tipsa om dina favoriter i Haga!

Här är tre befintliga tips.

Läs mer
Taggar:
Nora's bild
Nora 0

Intervju med Agneta som driver Stans Minsta Loppis

Bild på rekningen

I Göteborg på Haga Nygata 5 eller 6 hittar du Stans minsta loppis. Loppisen drivs av loppisälskaren Agneta sedan sommaren 1994. Det började med en barnvagn och en resväska som Agneta fyllde med saker, tills vagnen en dag bestämde sig för att rasa samman och då ersattes av en strykbräda.

Läs mer
Taggar:
Nora's bild
Nora 0

Lucia

Kan ni förstå att det är hög tid för julklappshandel och snart jul?
På söndag är det tredje advent och idag är det Lucia.  Mitt bästa Luciaminne är när jag bodde i Spanien.

Läs mer
Taggar:
Nora's bild
Nora 1

Sverige rankas 4a på lista över världens resmål 2014

Bild på rekningen

Sverige hamnar top 4 i lista om vilka länder man ska besöka år 2014. Det är Lonely Planet som skapat denna lista som beskrivs som "2014's most unmissable destinations". Innan oss på listan placerar sig Brazilien, Antarktis och Skottland.

Läs mer
Taggar:
Nora's bild
Nora 0
5

Tvåla & Tvaga - Haga, Göteborg

Bild på rekningen

I stadsdelen Haga i Göteborg hittar du tvålbutiken Tvåla & Tvaga. En vacker butik med en otroligt glad och trevlig butiksägarinna, Anna. Här hittar du vackra tvålar för alla tillfällen. Senast hade jag 3 födelsedagspresenter som behövde köpas och det blev tvål för hela slanten! :)

Läs mer
Nora's bild
Nora 0

Invigning - Isbana i en av Visbys ruiner

Bild på rekningen

I lördags var det invigning av den nya isbanan vid Stora torget. Så nu kan du åka på en isbana mitt i Visbys innerstad i en gammal ruin och göra piruetter runt pelarna.

Öppet för åkning dagligen 9-20 och uthyrning av skriskor som är på restaurang Nunnan har öppet 11-19.

Läs mer
Nora's bild
Nora 0
5

Isbana i S:ta Karins ruin i Visbys innerstad - Gotland

Bild på rekningen

Nyöppnad isbana i Visbys innerstad!
I en av de gamla ruinerna, i S:ta Karins ruin på Stora torget finns nu en isbana. En konstis har lagts in i ruinen så du kan åka skridskor i ruinen runt pelarna. Otrolig idé tycker jag och väldigt mysigt. Det spelas musik, det finns bänkar där du kan sitta och vila och det är gratis!

Läs mer
Nora's bild
Nora 0

Thanksgiving och Black Friday

Bild på rekningen

Igår firade amerikanerna en av sina största högtider, Thanksgiving. För ett år sedan var jag i USA med en amerikansk familj, åt kalkon med potatismos, gravy och mitt svenska bidrag köttbullar.

Läs mer
Nora's bild
Nora 0

Bildningsresa i Alexander den stores fotspår

Bild på rekningen

Det har varit många diskussioner i olika forum om dessa billiga bildningsresor för 990 kronor. Därför tänkte jag att vi gör en intervju med Claes och Carin som var på en sådan resa i Turkiet för några veckor sedan. Hur upplevde de resan, var det lureri, och vad kostade det egentligen?

Läs mer
Nora's bild
Nora 0

Vandra på Gotland

Bild på rekningen

Att vandra på min ö...
En stor reklamkampanj utfördes i år av duktiga Hill Marketing för Gotland "jorden runt på en ö". Den gick ut på att runt om på ön ser det så olika ut så man kan känna att man reser jorden runt, när man egenltigen bara reser Gotland runt.

Läs mer